Tuesday, 14 February 2012

.ballantine's dayVandaag was het Valentijn's dag. Voor de gelegenheid heb ik deze omgedoopt tot Ballentine's day; 4 Ballantine's whisky's, met helaas teleurstellend resultaat.

Ballantine's finest - blend, 40%, 70cl, met karamel, €15,-
Niet best. Ruikt voornamelijk naar kattenpis, smaakt naar verbrande karamel en heeft een afdronk van verzuurde rode wijn. Geen succes. Met een tweede keer proeven in een ander glas, duidelijk beter resultaat.

Ballantine's 12 - blend, 40%, 70cl, met karamel, €25,-
In eerste instantie vond ik deze beter dan de finest, maar de bittere nasmaak blijft erg lang nadat er weinig is gebeurd qua geur en smaak. Ook geen blijvertje, zeker niet voor deze prijs.

Ballantine's 12 - pure malt (blended malt), 40%, 70cl, met karamel, €25,-
Niet vies. Nèt niet. Ruikt naar onrijpe, zure pruimen, heeft een frisse, zure smaak van appel en heeft een korte afdronk die me aan appelsap doet denken. Jammer.

Ballantine's 17 - blend, 43%, 70cl, geen notitie van karamel, €45,-
Prettige, niet bittere, mooie volwaardige whisky. Heeft een minder mooie zure neus, maar de smaak maakt de whisky in een stuk beter, met een prettige afdronk. 
Geen dagelijkse keuze, wel iets om vaker tegen te komen in de kast, als hij een andere prijs zou hebben.

Al deze Ballantine's ruiken voor mij een beetje zuur. Bij alle, behalve de finest, was dit specifiek de granny smith appel.

Over het algemeen is er voor de prijs van deze blends een betere single malt verkrijgbaar.

No comments:

Post a Comment